Ga naar de inhoud

Medewerkersbetrokkenheid tool

Medewerkersbetrokkenheid verwijst naar de mate waarin medewerkers zich verbonden voelen met hun werk, collega’s en organisatie. Medewerkers die betrokken zijn bij hun werk, hebben een hogere productiviteit, zijn minder vaak ziek en vertonen minder vaak een hoog verloop. Dit heeft positieve gevolgen voor de organisatie als geheel.

Een medewerkersbetrokkenheidstool kan worden gebruikt om inzicht te krijgen in de mate van betrokkenheid van medewerkers. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door middel van enquêtes en feedbackmechanismen. De tool kan ook worden gebruikt om de belangrijkste drijfveren van betrokkenheid te identificeren, zoals erkenning en beloning, carrièremogelijkheden en een goede werksfeer.

Zuster Suze

Zuster Suze kan dienen als een medewerkersbetrokkenheidstool door middel van de vragenlijsten en feedbackmechanismen van de tool. De tool biedt een laagdrempelige en anonieme manier om feedback te verzamelen van medewerkers en helpt bij het identificeren van de factoren die bijdragen aan de betrokkenheid van medewerkers.

Door middel van het gebruik van een medewerkersbetrokkenheidstool kan het management de betrokkenheid van medewerkers vergroten en daarmee de productiviteit en het welzijn van medewerkers verbeteren. Dit kan uiteindelijk leiden tot hogere tevredenheid onder medewerkers en een verbeterde werkcultuur en zorgverlening.